adidas yeezy adidas superstar adidas yeezy 350 boost adidas stan smith femme adidas yeezy boost 350 adidas nmd runner adidas gazelle femme adidas zx flux damen adidas tubular nova adidas zx flux adidas nmd r1 adidas superstar damen adidas tubular adidas nmd adidas gazelle homme adidas stan smith pas cher adidas superstar pas cher adidas nmd r1 adidas yeezy boost 350 prix adidas superstar femme
//123 Www.Garante.Dk Hulvej 4, Høgelund, DK-6500 Vojens Tlf: +45 2325 0608 Cvr. Nr. 74169511 – PILGRIMSHISTORIER
 
 
 
 

Hjem > PILGRIMSHISTORIER

PILGRIMSHISTORIER

Flag.png

I 2011 kom to NAVERE gående på Hærvejen. De kom sydfra og var på vej nordpå.

Jeg stod og plukkede ribs af min mormors gamle ribsbuske som er langt over 60 år. Mens jeg står der, ser jeg to Navere komme gående under de store gamle kastanietræer. Solen glimtede gennem træernes kroner og de store flotte blade hang langt ned over haven. De to Navere talte lystigt sammen og sproget var tydeligt tysk. Den ene var klædt i sort naverdragt med de flotte typiske 2-radet hvide knapper, den flotte store hat og de typiske bukser med smalle lår og trompet-bukseben.

Jeg gjorde store øjne,- for det var ikke hverdagskost, at se to Navere klædt i de traditionelle dragter komme gående og slet ikke i to forskellige farver. Den ene i typisk sort naverdragt og den anden i en smuk mørkebrun naverdragt, hvor var de spændende og flotte, - et imponerende syn.

De gjorde holdt ved Vincafeen og var rigtig godt tørstiige, bestilte en latte machiato og satte sig udenfor på bænken ved stalden. 

Selvfølgelig var jeg blevet nysgerrig og forlod mormors ribsbuske for at tage NAVERNE rigtigt i åsyn. Min forbavselse blev stor, da jeg kom om for enden af bedstefars gamle stald, Her sad de to flotte , søde og smilende naverpiger. De nød tydeligvis deres latte og havde travlt med at snakke med min søn, som var nysgerreg efter, at få at vide, hvor de skulle hen. Da han vidste, at jeg lige havde bagt pizzaer spurgte han om, at de to unge naverpiger ikke kunne tilkomme en pizza også. Jeg kunne selvfølgelig ikke sige nej  og naverne, som arbejder sig frem til føden, fik da også udleveret en pizza hvilket de takkede gladeligt for.

Tydeligvis kunne de lide at snakke med sønnemand som kan flydende tysk, Der blev snakket om alt mellem himmel og jord. Han  spurgte dem om, hvor de var på vej hen. Han gjorde store øjne, da de sagde, at målet var Nordkapp. Han var nu lidt i tvivl om det nu også kunne lykkes for dem og mente, at de da godt kunne sende et kort med en hilsen deroppe fra, - når de var nået derop. De lovede, at de skulle de nok og nød fortsat deres latte og pizza.

De medbragte sig nogle naverbøger,, som de bad min mand stemple i som bevis for, at de havde været her. Jeg fik et glimt i bøgerne, - de var meget spændende, det ville tage flere timer, at sætte sig rigtig ind i dem med alle disse flotte stempler og historier. Pigerne fortalte os, at de var fra Berlin, men havde ikke været hjemme i 2 år. Den ene havde en gartneruddannelse og den anden var student fra Humbolt Universitetet i Berlin. De forlod  vincafeen efter ca. en time og gik vidre mod Tørning, hvor de ville overnatte på herberget der

Den 22.09.2011 arriverede et flot postkort med stemplet " NORDKAPP 71`10´21´´N" på Hulvej 4 i Høgelund.

17.09.11

We reached the Nordkapp! The two travelling handcrafts you med in July on the way to teh Nordkapp. You didn`t believe but now you can see the stamp. Greetings Lea Zimmerin + Synke Gala  + trend + frei

 MAJ 2018

Så dukkede den første pilgrim op, hun hed Susanne og kom fra Karlsruhe i Tyskland og skulle helt til Nordkap.

Hun nød en is fik en snak, hvilede benene og hyggede sig ved et af bordene. Vi ønskede hende held og lykke med turen og fortalte om Naver-pigerne. Vi beundrede hende for hendes mod, og tænkte det var en lang tur for så en ung pige helt alene og med stor oppakning på ryggen.

Om nogle mdr. regner vi igen med en hilsen fra Nordkap.

God tur Susanne 

- Og så var der Viborgenserne, pilgrimmene, der mente at Hærvejen i Sønderjylland har den største historiske kulturarv og at man gerne gik noget mere på grusveje, da det er hårdt at gå med oppakning på asfalt, og det var det jo lidt meget af hernede.

Tak for tippet Viborgensere!

 April 2019

Et hollandsk ægtepar ville gerne flytte til Danmark væk  fra B.35 flyene nede i Holland, men glæden forsvandt da de fik at vide, at flyenene om nogle år også var at "høre" her, forhåbentligt går det ikke for meget ud over PILGRIMSVANDRINGEN, det ville være trist.

 

 

 

se under www.casa giuliano.de 

Kom ind og nyd vor gode mad og italienske atmosfære

Flag.png

Menu

 

 
 
 

Www.Garante.Dk Hulvej 4, Høgelund, DK-6500 Vojens Tlf: +45 2325 0608 Cvr. Nr. 74169511